Topsport

Topsport heeft een aanzuigende werking op breedtesport. De spelers van een Eredivisieteam zijn helden voor kinderen en moeten worden ingezet als ambassadeurs voor de sport. Zij zullen worden gebruikt om de sport als middel in te zetten om jongere generaties te inspireren. Daarom willen we bijvoorbeeld onze tribunes vullen met supporters, maar ook met schoolkinderen en kinderen uit de wijken. Het basketbal moet voor hen een avondje uit zijn, waar naar uitgekeken wordt, maar moet ook inspireren om te gaan bewegen en samen te sporten. Dat is immers ook de kracht van topsport.

Topsport trekt aan
Dat de aanzuigende kracht van topsport werkt, wordt bewezen door Basketbalvereniging Leiden. Die vereniging had 220 leden toen werd begonnen met ZZ Leiden (de topsporttak), nu heeft het er tussen de 700 en 800 en het is daarmee de één-na-grootste basketbalvereniging van Nederland. Eredivisiebasketbal in een stad als Den Haag zorgt ervoor dat jongeren met sportieve ambitie een doel voor ogen kunnen houden: spelen in de topsporthal van de Sportcampus, voor de Eredivisieclub uit Den Haag.

Sportcampus topsporthal

Talent behouden
Een van de doelen van de sportnota 2015-2030 van de Gemeente Den Haag is de kansen voor talenten om door te stromen naar topsport te optimaliseren. Den Haag kent voldoende getalenteerde basketballers. Waar het aan ontbreekt is aanbod binnen de stad op topsportgebied. Hierdoor verlaat toptalent de stad om elders in Nederland of in het buitenland uitdaging te zoeken. De nieuwe Sportcampus biedt wat faciliteiten betreft uitkomst voor topbasketbal. Met een breedtesporthal die zes velden zal hebben én een topsporthal is de Sportcampus in Nederland ronduit uniek. Eén van de taken van Basketbal Den Haag is om basketbalorganisaties in de stad te verenigen. Zo kan met een gedeelde visie een sterke basis worden gecreëerd waarmee Haags basketbal op het hoogste niveau kan groeien en bloeien.

Topsporthal Sportcampus met businesslounge

Kruisbestuiving
Stichting Basketbal Den Haag neemt het initiatief om een organisatie op te tuigen voor een basketbalclub die Eredivisie in de topsporthal van de Sportcampus gaat spelen. Doel is om basketbal op het hoogste niveau op een gezonde manier naar de stad te halen om op die manier ook het schoolbasketbal, straatbasketbal en de talentontwikkeling op een hoger niveau te krijgen. The Hague Royals zal een Eredivisieteam zijn dat ook de maatschappelijke doelen van Stichting Basketbal Den Haag ondersteunt. We willen kruisbestuiving tussen verenigingen, organisaties, onderwijs en bedrijfsleven realiseren. Lid worden van de Businessclub van The Hague Royals? Kijk hier voor meer informatie over de business club.