Talentontwikkeling

Een van de doelen van de sportnota 2015-2030 van de Gemeente Den Haag is de kansen voor talenten om door te stromen naar topsport te optimaliseren. Den Haag kent voldoende getalenteerde basketballers. Waar het aan ontbreekt is aanbod op topsportgebied binnen Den Haag. Hierdoor verlaat toptalent de stad om elders in Nederland of in het buitenland uitdaging te zoeken. Het opzetten van een Regionaal Trainingscentrum (RTC) zorgt ervoor dat de jeugdopleiding van het basketbal voor de regio Den Haag op niveau is, maar ook talentenclinics en een goede samenwerking van de grote basketbalverenigingen uit de regio kunnen helpen om de talentontwikkeling te stimuleren.

Het RTC moet talent klaarstomen voor het spelen op Eredivisieniveau, het liefst in eigen stad. Een RTC werkt samen met scholen en activiteiten vinden voornamelijk plaats voor of na schooltijd. Zo kan er in principe elke dag van de week worden getraind (afgestemd met de school en vereniging waarvoor het talent speelt). Goede schoolresultaten zijn een vereiste voor deelname. Op dit moment is er een RTC voor het basketbal in Rotterdam. Wij zijn van plan om met deze RTC in gesprek te gaan om te kijken hoe onze plannen gecombineerd kunnen worden met de doelstellingen van dit RTC.

De nieuwe Sportcampus biedt de faciliteiten voor topbasketbal. Met een breedtesporthal die velden zal hebben én een topsporthal is de Sportcampus in Nederland ronduit uniek. Talentontwikkeling kan bovendien niet zonder topsport. Het bouwen aan een Eredivisieteam voor mannen en vrouwen is dan ook de volgende stap waaruit de talentontwikkeling voor de regio een boost kan krijgen.

Meer weten over ons initiatief om Eredivisiebasketbal naar Den Haag te halen? Klik dan hier.

Partner worden van The Hague Royals? Kijk hier voor meer informatie.